قرن نو ـ دنبال بهار فقط در نقاشی‌ها نباشیم

خط بهار

07 فروردین 1401

بهار را فقط نباید در تصاویر نقاشی‌شده از این فصل جست‌وجو کرد، در هر هنری می‌توان گشت و یافت رگه‌هایی از بهار را.

هرچند ممکن است نظرات متفاوت باشد و آن‌چه برای من بهار است، برای دیگری تابستان یا پاییز باشد، و این همان ویژگی مهم و ناب آثار هنری است، آثاری که اجازه می‌دهند هرکدام از ما بنا به حال خودمان با آن‌ها روبه‌رو شده و نگاه و حال خودمان را در آن‌ها بیابیم.

در این فصل بهار سه اثر را از میان آثار برجسته خوشنویسی انتخاب کرده‌ام که به نظرم حال‌وهوایی بهاری دارند. آثاری ارزشمند و چشم‌نواز که تا همیشه از آثار ماندگار هنر ایرانی خواهند بود.

اثر اول ـ کاری است از اسماعیل خان جلایر که بر روی دیواری در نزدیکی کلیسای واقع در خیابان کریمخان زند هم کار شده و به نظرم از بهترین اجراهای نقاشی‌خط روی دیوار شهری است و از نظر تنوع رنگ‌ها و فرم‌ها هم در این‌جا می‌تواند تداعی‌کننده رنگ‌های زیبا در بهار باشد.

اثر دوم ـ این اثر کاری است از محمدحسین شیرازی. ایشان سعی کرده تنوع خطوط و مهارت و استادی خودش را نشان بدهد. تنوع در خطوط کوفی بنایی، نسخ، ثلث، نستعلیق و… . او حدود هفت خط را در این اثر استفاده کرده است که به ذهن بنده تنوع و رنگارنگ‌بودن فصل بهار را می‌آورد و برایم تصویری از این فصل را در خود دارد.

اثر سوم ـ ضریح حضرت عبدالعظیم در شهرری است. در اطراف این ضریح کتیبه‌های نستعلیق، نسخ، ثلث و همین‌طور آیینه‌کاری‌هایی که دیده می‌شود، همه در نهایت تنوع است و می‌تواند این هم تصویری باشد از بهار، فصلی که زایش طبیعت و دوباره جان‌گرفتنش را در خود دارد.

انتهای پیام/

بیشتر بخوانید