مجله الکترونیک
نویسنده
بازنمایی زندگی واقعی زن ایرانی در آثار گلی ترقی
او مینویسد که زنده بماند. مینویسد که رنجهایش را گم نکند. برای گلی ترقی مهم نیست که خوانده شود. مهم این است که داستانهایِ خیالیاش را به واقعیتهایی از زندگیهایِ امروز پیوند بزند، و قصههایش خاک نشوند. شاید برای همین است که تیراژِ کتابهایش خیلی بالا نیست.
مروری بر روایتهایی از قلب غزه
خواندن کتاب «لهجههای غزهای» را مدت زیادی به تعویق انداختم. نه برای اینکه اینروزها شلوغترین روزهای زندگیام را میگذرانم. بلکه برای اینکه احساس میکردم الان در موقعیت مناسبش نیستم. من آدم رنجدیدهای نیستم و احساس میکردم توانایی رویارویی با حجم زیادی از رنج و مرگ و غم و فقدان را ندارم. احساس میکردم این کتاب، […]
برای بچهها با وسواس کتاب انتخاب کنیم
داستانِ کتاب، درباره دوست پیدا کردن اما فراتر از آن است. کتاب درباره جوجه اردکی است که هیچ دوستی ندارد و راه میافتد در جنگل تا دوست پیدا کند و از بقیه حیوانات اجازه بگیرد که میتواند دوستِ آنها باشد یا نه.
مروری بر رمان مشهور گوستاو فلوبر
پایانِ داستان نیز، پایانی عجیب و باشکوه است. پایانی که به نظر من یکی از مهمترین و بهترین بخشهای کتاب است و اگر هر پایانی جز این وجود داشت شخصیت اما بوآری تکمیل نمیشد.
روایتی از اصالتهای مدفون در نوسازی شهری
داستانِ این کتاب، روایتی نمادین و ناب از خانههایی است که به بافتِ جدید شهر تبدیل شدهاند. خانههایی که برای رسوا نشدن همرنگ ساختمانها و هتلهای آسمانِجلِ شهر شدهاند و از بین رفتهاند، و خانوادههای غریبی که آواره ساختمانها شدهاند. شفیعالدین در این داستان تنها یک قبرِ پرماجرا نیست. او نمادِ تمام خانههای ترک شده است.
قصهای از قصههای جامانده خرمشهر
بشکوچ، البته بیش از اینکه یک روایت عاشقانه یا جنگی باشد، ادای دینی است زیبا و هنرمندانه به تکاورانِ نیروی دریایی.
نگاهی به داستان کسانی که نسبتی با حسین ندارند
کتاب «شماس شامی» داستانی متفاوت از عاشوراست. داستانی که از حصار مذهب بیرون آمده و شکلی بیطرفانه به خود گرفته است.
مروری بر کتابی که مرگ را خجالتزده میکند
وقتی از جغرافیایِ ادبیات حرف میزنم، از چه حرف میزنم؟ ادبیات، وقتی با جغرافیا، زبان، گویش و اصالتِ یک منطقه پیوند بخورد، روایتی ناب خلق میشود. روایتی که عام نیست. برگزیده است. تو را منحصر میکند به بخشِ کوچک و نادیدهای از جهان و گوشهایت را باز میکند به نغمههایی که در تهران و ادبیات پایتختنشین […]
مروری بر مجموعه «این هم مثالی دیگر» اثر دیوید فاستر والاس
«این هم مثالی دیگر» نقطه آغاز خوبی است برای آشنایی با والاس و اساسا موجودیتی به نام «جستار روایی».
مروری بر زندگی یک انسان اشغال شده
کتاب «کاپوچینو در رامالله» میخواهد بدانیم وقتی از زندگی تحت اشغال حرف میزنیم از چه حرف میزنیم. زندگی تحت اشغال چیست؟